Wat is PMA?

PMA staat voor Progressive Mental Alignment en is gebaseerd op de nieuwste inzichten over hoe het brein werkt. Het gaat om gebeurtenissen die een mens meemaakt, opslaat en verwerkt, waardoor ze invloed hebben op ons dagelijkse bestaan. Dus ook op school en op het werk.

PMA vertegenwoordigt een geheel nieuw model van hoe het onderbewuste brein werkt: het Unified Brain Model. Dit is ontwikkeld door Joop Korthuis, onderzoeker en expert in holistische geneeskunde.

De kracht van PMA is het herkennen van de triggers en het aanpakken van de oorzaak, in plaats van het leren omgaan met de gevolgen. Je rekent af met stoorzenders uit het verleden en de energie wordt gericht op het hier en nu.

Onze manier van werken

De methode waarmee EduMind werkt, Progressive Mental Alignment (PMA), is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten van de werking van het brein: het eerder genoemde Unified Brain Model. Hierop gebaseerd is een vraagmethodiek ontwikkeld die wij gebruiken tijdens de coaching en training.

Aan de hand van vragen leer je begrijpen waar je gedrag vandaan komt en deze bewustwording leidt tot een directe en positieve verandering in het gedrag en in het gevoel. De gedragsveranderingen die ontstaan zijn blijvend.

EduMind werkt sinds 2010 voor diverse samenwerkingsverbanden en scholen (mbo/vo/entreeopleiding/etc.). EduMind biedt vooral handvatten om structureel met hun leerlingen aan de slag te gaan.

Meer weten over PMA? Lees er hier meer over.

De kracht van PMA is het aanpakken van de oorzaak, in plaats van het leren omgaan met de gevolgen.

Het voeren van PMA-gesprekken

Training

De training is bedoeld voor onderwijspersoneel. Je leert hoe het brein werkt en hoe je effectief het gesprek met de leerling aangaat voor een positieve gedragsverandering.

Coaching van leerling en docent

Coaching

Gedragsverandering in de klas en in het dagelijkse leven, dat is het doel van deze coaching. Deze coaching is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en voor onderwijspersoneel.

De invloed van ons onderbewuste

Workshop

Deze workshop geeft een eerste inzicht in hoe het brein werkt en hoe men, aan de hand van de PMA-techniek, op een andere manier met leerlingen aan de slag kan gaan.

Op zoek naar meer informatie over PMA?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen!